Het nederlands Herseninstituut presenteert:

Master the Mind podcast

Een podcastserie over de mysteries van het brein

Seizoen 1 | Aflevering 1

Wat is creativiteit en welke rol spelen onze hersenen hierbij? Kan je creativiteit leren? En kan je creativiteit stimuleren door drugsgebruik? Hersenonderzoeker Dick Swaab geeft antwoord op deze en andere vragen in deze aflevering van Master the Mind. 

Dick Swaab, is arts, Emeritus Hoogleraar Neurobiologie, Universiteit van Amsterdam (AMC). Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde tijdens zijn studie in 1970. Swaab was van 1975 waarnemend directeur en van 1978 tot 2005 directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij was tevens oprichter van de Nederlandse Hersenbank in 1985, en directeur van de Nederlandse Hersenbank van 1985 tot 2005. Swaab is momenteel teamleider in het Nederlands Herseninstituut van de onderzoeksgroep ‘neuro-psychiatrische stoornissen‘.

Deze groep heeft als doel, de oorzaak van hersenziekten te begrijpen en zo te komen tot nieuwe therapeutische strategieën. Het uitgangspunt is meestal het hersenweefsel van overleden donoren van de Nederlandse hersenbank.

Meer informatie over Swaab en zijn onderzoek is te vinden op de website van het Nederlands Herseninstituut.

Vergelijkbaar