Het nederlands Herseninstituut presenteert:

Master the Mind podcast

Een podcastserie over de mysteries van het brein

Seizoen 1 | Aflevering 4

Waarom slapen we? Wat gebeurt er in je hersenen als je ‘ergens een nachtje over slaapt’? En wat is de link tussen slapeloosheid en depressie? Slaapprofessor Eus van Someren geeft antwoord op deze en andere vragen in de vierde aflevering van de Master the Mind podcast.

Eus van Someren is de slaapprofessor van Nederland. Hij leidt de onderzoeksgroep ‘Slaap & Cognitie’ aan het Nederlands Herseninstituut en is hoogleraar neurofysiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met zijn team doet hij onderzoek naar de oorzaken van slapeloosheid.

De eerste stap naar een betere behandeling van slapeloosheid is meer te weten te komen over slechte èn goede slapers. Dat kan alleen met hulp van veel, heel veel, mensen. Als deze mensen informatie geven over hun slaap, stressgevoeligheid, persoonlijkheid, gezondheid enzovoorts, kan allereerst worden begrepen wat voor soorten slecht en goed slapen er eigenlijk bestaan. En de mensen die eigenlijk altijd prima slapen hebben zonder het zich te realiseren het geheim van goed slapen! 

Meer informatie over van Someren, zijn onderzoek en het slaapregister is te vinden op de website van het Nederlands Herseninstituut.

Luister ook: