Het nederlands Herseninstituut presenteert:

Master the Mind podcast

Een podcastserie over de mysteries van het brein

Seizoen 1 | Aflevering 9

Wat zijn de invloeden van corona op ons brein, op het wetenschappelijk onderzoek en de maatschappij? Wat zijn hun persoonlijke wetenschappelijke hoogtepunten? Wat moeten we doen om uit de pandemie te komen? In deze speciale aflevering blikken hersenspecialisten Dick Swaab en Erik Scherder terug op 2021 en geven antwoorden op deze vragen. 

Dick Swaab, is arts, Emeritus Hoogleraar Neurobiologie, Universiteit van Amsterdam (AMC). Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde tijdens zijn studie in 1970. Swaab was van 1975 waarnemend directeur en van 1978 tot 2005 directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij was tevens oprichter van de Nederlandse Hersenbank in 1985, en directeur van de Nederlandse Hersenbank van 1985 tot 2005. Swaab is momenteel teamleider in het Nederlands Herseninstituut van de onderzoeksgroep ‘neuro-psychiatrische stoornissen‘.

Deze groep heeft als doel, de oorzaak van hersenziekten te begrijpen en zo te komen tot nieuwe therapeutische strategieën. Het uitgangspunt is meestal het hersenweefsel van overleden donoren van de Nederlandse hersenbank.

Meer informatie over Swaab en zijn onderzoek is te vinden op de website van het Nederlands Herseninstituut.

Vergelijkbaar